Το Μετάλλιο Max Planck Στον Γεώργιο Παρίζι

Είμαι πολύ χαρούμενος σήμερα γιατί έμαθα πως το μετάλλιο Μαξ Πλανγκ για το 2011 δώθηκε στο Γεώργιο Παρίζι. Τον γνώρισα από το Facebook, χάρη στη φιλία μου με αυτόν. Το βραβείο Μαξ Πλανγκ απονέμεται από το Γερμανικό  Όμιλο της Φυσικής σε ερευνητές που διακρίνονται στη θεωρητική φυσική. H λίστα των φυσικών στους οποίους δώθηκε το μετάλλιο περιέχει μερικούς από τους πιο εκλεκτούς επιστήμονες του εικοστού αιώνα: για παράδειγμα Einstein (1929), Dirac (1952), Fermi (1954), Pauli (1958), Nambu (1985).

Ο Γεώργιο Παρίζι είναι ενας πολύ γνωστός Ιταλός θεωρητικός φυσικός των σωματιδίων. Ο Παρίζι γεννήθηκε στη Ρώμη το 1948. Μετά το δίπλωμά του υπό την επίβλεψη του Nicola Cabibbo με μια εργασία στο Higgs μποζόνιο, ο Παρίζι εργάστηκε σε πολλούς τομείς της μοντέρνας φυσικής. Είναι καθηγητής στη Ρώμη από το 1981 (στο πανεπιστήμιο Tor Vergata μέχρι το 1992, και μετά στη Sapienza). Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το Γεώργιο και τη δουλειά του στη προσωπική του σελιδα.

Εκτός από τη δουλειά του, ο Γεώργιος έχει πολλά άλλα ενδιαφέροντα, μεταξύ των οποίων θέλω να αναφερθώ εδώ στους ελληνικους παραδοσιακούς χορούς!

Advertisements

About qdsgreek

Greek version of "A Quantum Diaries Survivor" blog
This entry was posted in Γενικά. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s