Καλοί και Κακοί Θεωρητικοί Φυσικοί

Χθες έγραψα στο Αγγλικό μπλογκ μου θέλοντας να υπογραμμίσω ένα άρθρο που δημοσίευσε η Kathy Mc Alpine στην ιστοσελίδα του Physics World. Το άρθρο εκείνο αναφέρθηκε σε δύο νέες αναλύσεις που παρήχθησαν από τα δύο πειράματα ATLAS (βλ. εδώ) και CMS (βλ. εδώ), οι οποίες απέκλεισαν ενα σημαντικό μέρος του παραμετρικού χώρου της Υπερσυμμετρίας.

Δεδομένου ότι ήθελα να δώσω έμφαση στα αποτελέσματα των πειραμάτων, επέλεξα ένα πολύ δυνατό τίτλο στο ποστ μου, προσέχοντας ωστόσο να είναι σωστός. Γι’αυτό, έπαιξα λίγο με την Αγγλική γραμματική, λέγοντας πως τα πειράματα του LHC «excluded SUSY theories» (απέκλεισαν τις θεωρίες SUSY). Αυτό είναι σωστό: πραγματικά μερικές θεωρίες απεκλείστηκαν.

Κάποιοι επισκέπτες σχολίασαν το ποστ μου, κρίνοντας αυστηρά τον τίτλο. Παρ’ολο που εγώ εξήγησα τους λόγους για τους οποίους νομίζω πως έχω δίκιο, άρχισε μια μεγάλη συζήτηση.

Υπάρχουν και θεωρητικοί φυσικοί που χρησιμοποιούν το χρόνο τους για πιο σημαντικά πράγματα. Δυο από αυτούς χρησιμοποίησαν τα αποτελέσματα του LHC για να κατανοήσουν περισσότερο  τις παράμετρους της Υπερσυμμετρίας, και κατάφεραν να δημοσιεύσουν δυο ενδιαφέροντα άρθρα.

Ο ένας είναι o Sven Heinemeyer, και ο άλλος είναι o Ben Allanach. Τα άρθρα τους βρίσκονταν εδώ και εδώ. Καλό διάβασμα!

About qdsgreek

Greek version of "A Quantum Diaries Survivor" blog
This entry was posted in Θεωρία, LHC and tagged , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Καλοί και Κακοί Θεωρητικοί Φυσικοί

  1. Ο/Η tulpoeid λέει:

    Για άλλη μια φορά συγχαρήτηρια για τα ελληνικά σου! Είναι λίγο κωμικό, αλλά απ’ό,τι είδα αυτό το άρθρο έχει μόνο ένα γραμματικό λάθος – και δυστυχώς είναι εκείνο που είχες φροντίσει να αποφύγεις στον τίτλο του αγγλικού άρθρου :))) Τα πειράματα «απέκλεισαν θεωρίες susy».

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s